Տեսողության լազերային շտկման նոր եղանակ՝ Ֆեմտո-LASIK
«ԼՈՒՔ ՕՊՏԻԿ» խանութ սրահ

«Չոր աչք» համախտանիշի ժամանակ Օմեգա 3 ճարպաթթվի օգտագործման արդյունավետությունը

12 հունվարի 2018 | Կատարախտ | Цитата
 

«Աչքի չորությունը» կամ «չոր աչք» համախտանիշը առաջացանում է կա՛մ ցածր արցունքարտադրություն, կա՛մ արցունքի բարձր գոլորշիացում:

Արցունքն անհրաժեշտ է աչքին առողջ մնալու և հստակ տեսողություն ապահովելու համար:

«Չոր աչքը» հանդիսանում է լայն տարածում ունեցող խնդիր հատկապես 40 տարեկանից բարձր մարդկանց, հատկապես գրասենյականին աշխատողների շրջանում:

Ինչպես ցույց են տվել վերջին հետազոտությունները, Օմեգա 3 ճարպային թթուների օգտագործումը 30 օրերի ընթացքում զգալիորեն թուլացնում է չոր աչքի սինդրոմը:

Թեհրանի բժշկական համալսարանի բժիշկ Հալեխ Կանգարինը հայտնաբերել է, որ Օմեգա 3 ճարպաթթուն թուլացնում է արցունքի գոլորշիացումը և նպաստում է արցունքարտադրությանը: Ինչպես նշել է հետազոտողը, չոր աչքի համախտանիշը բավական հաճախ է հանդիպում, ինչը նկատելի կերպով ազդում է կյանքի որակի վրա:

Այս սինդրոմի բուժման բոլոր ժամանակակից մեթոդները ունեն իրենց թերությունները՝ արհեստական արցունք կաթիլների օգնությամբ ստացված արդյունը՝ կարճաժամկետ է, իսկ աչքի թերապիան, որը տեղի է ունենում աչքի կաթիլներով իր սեփական շիճուկի վրա և լակրիմալ ջրանցքի օկլացման միջոցով, կարող են հանգեցնել բարդությունների: Այս պարագայում ճարպաթթուներով սննդակարգը հարստացնելը կարող է բարելավել չոր աչքի ախտանիշները: Դա միաժամանակ վերաբերում է ոչ միայն սննդամթերքին, այլ նաև հենց բուն Օմեգա 3 ճարպաթթվի օգտագործմանը հավելանյութերի միջոցով:



Tel: +374 12 35 49 81, +374 10 35 92 85
  • Excimer laser in Corneal Surgery
  • Karl Zeiss
  • Medical University in Graz
  • Համազգային վստահություն
  • Федеральное агентство по высокотехнологичной медицинской помощи
  • 2012 Advanced Laser and Advanced Technology IOL Users Meeting